Hobbi Faeszterg�l�s
2020. November 24. - 04:21:32 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Vissza a Főoldalra   Galéria Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Tápió Expo  (Megtekintve 4731 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
droti
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Dátum: 2012. Július 29. - 09:36:53 »

Kedves pörgető Kollégák!
2012. augusztus 10.-11.-12.-én Újszilváson kerül megrendezésre a hagyományos kistérségi bemutató kirakodóvásár és kulturális fesztivál, a Tápió Expo.
A település polgármesterével egy idén tavasszal rendezett bemutatónkon "futottunk össze". Nagyon tetszett neki a látvány és felvetette, mi lenne ha mi "amatőrök" is részt vennénk ezen a rendezvényen. A hivatalos meghívás a napokban meg is érkezett. Ez röviden összefoglalva a következőket jelenti: kapunk 3x5 méter területet, energia ellátást. A többiről (szállás, étkezés, felszerelés stb.) magunknak kell gondoskodnunk.
Én a pénteki és szombati napra (10. és 11. ) gondoltam hogy ott leszünk(leszek). Jó lenne vinni 2-3 kis gépet, egy vagy két sátrat. Várunk mindenkit egy jó kis pörgetésre.
A részvételi szándékot kérem jelezzétek a következő e-mail-ra drotosi@t-online.hu, vagy itt a fórumon.
üdv. Drótos Imre (droti)
Naplózva
Túri Alfréd
Frédi
Globális macerátor
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi
Hozzászólások: 224« Válasz #1 Dátum: 2012. Július 29. - 12:07:08 »

http://www.programturizmus.hu/map-tdestination-tapio-expo.html

http://www.port.hu/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=10846&i_city_id=-1&i_county_id=-1

A programot elnézve a javaslatom a részvételre: szombat- vasárnap.
« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 29. - 12:15:12 írta Túri Alfréd » Naplózva

"Azért, mert van egy lovam, a lódoktorságot nem kell kitanulnom.'"
droti
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #2 Dátum: 2012. Augusztus 06. - 14:29:51 »

A Javaslat elfogadva. A részvételünk szombat-vasárnapra módosítva. Mosolyog
Naplózva
droti
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #3 Dátum: 2012. Augusztus 14. - 07:32:05 »

Sziasztok!
Mint azt az előzetes hírekből tudjátok, 08. 11.-12.-én Újszilváson rendezték az idei Tápió Expo kulturális fesztivált és kiállítást. Ezen a rendezvényen tagjaink közül hatan vettünk részt, nicknév szerint: gorcsev, jmedvegy, Túri Alfréd, valamint én. A szombati napon meglátogatott még minket Sharky és Tibor is. Kicsit döcögősen indult az első napunk, sátorállítás, gépek beüzemelése, kiállítási darabok kicsomagolása, de úgy látszik a környékbeli népek is későn kelők, mert mire megjelentek 10 óra körül már mi is a pörgetéssel foglalkoztunk. Frédi és Dezső egy tálkát kezdtek el, Medvegy Jani hosszesztergálásba fogott, én pedig nekiálltam a házigazdának szánt ajándék elkészítésébe. Közben megjelent polgármester úr, és jófajta Bolyhos ágyaspálinkával köszöntött minket 
Megkaptuk az ellátásunkhoz szükséges étel és ital jegyeket is, de mint kiderült ez csak formaság volt, mert az önkormányzati büfé egész nap a rendelkezésünkre állt.
Folyamatosan jöttek a látogatók, mi pedig igyekeztünk őket információval ellátni a faesztergálással kapcsolatban. Néha megakadt a szemük egy-egy kiállított darabon, és kiváncsian nézték a kialakított formát, a faanyagok sokszínűségét.
A látogatók között befutott Tibor is párjával, majd nemsokára megjelent Sharky, aki elhozta magával új szerzeményét, egy Robert Sorby késkészletet. Nosza az első megilletődés után rögtön próbára is fogtuk őket; megállapítva, hogy jó szerszámmal könnyű dolgozni. Azért egy kis élezés ráfért volna még. 
Tiborral közben sokat beszélgettünk szakmai dolgokról, látszott rajta komolyan veszi a faesztergálást, szeretne minél többet megtudni róla. Mi tudásunkhoz mérten megpróbáltuk őt ellátni a szükséges információkkal.
Az ebéd elfogyasztása után folytattuk napi programunkat, egyre több látogató érdeklődése mellett.
A színpadon egymást követték a különböző fellépők, köztük neves hazai sztárok is. A kiállítók között szerepeltek a környékbeli települések, voltak mezőgazdasági gépek, állatok, kézművesek, és a szokásos gyros, rétes, és egyéb élelmiszer árusok.
Ahogy sötétedett, úgy csökkent a látogatottságunk, az emberek inkább az esti koncertekre voltak kíváncsiak. Így lassan pakolni kezdtünk, hogy még sötétedés előtt mindenki hazaérjen.
A vasárnapi nap még döcögősebben indult mint a szombat. Ekkor már csak hárman tartottuk a frontot, de inkább csak a saját gyönyörűségünkre esztergáltunk, mivel látogató alig-alig volt.
A rendezvényt hivatalosan délután egy órakor zárta be a polgármester, akivel a végén még egy csoportképre összeálltunk, és átadtuk neki az ott készült darabok egy-egy jól sikerült példányát emlékül. Nagyon örült neki, és megköszönvén kifejezte óhaját, hogy bármikor szívesen látnak bennünket, hiszen nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a látogatóktól.
Mi igéretet tettünk rá, hogy amennyiben időnk engedi és lesz jelentkező, akkor jövőre is visszalátogatunk, hiszen több rendezvény is lesz a településen.
üdv.droti


*  (353.72 KB, 800x600 - megtekintve 417 alkalommal.)
Naplózva
droti
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #4 Dátum: 2012. Augusztus 14. - 07:37:02 »

További képek


*  (137.5 KB, 800x600 - megtekintve 437 alkalommal.)

*  (211.67 KB, 800x600 - megtekintve 444 alkalommal.)
Naplózva
droti
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 5


« Válasz #5 Dátum: 2012. Augusztus 14. - 07:40:20 »

További képek


*  (156.11 KB, 800x600 - megtekintve 459 alkalommal.)

*  (188.46 KB, 800x600 - megtekintve 437 alkalommal.)
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.067 másodperc alatt készült el 19 lekéréssel.