Hobbi Faeszterg�l�s
2020. November 26. - 09:55:22 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Vissza a Főoldalra   Galéria Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: Faesztergályos szimpózium  (Megtekintve 3249 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
jmedvegy
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 23« Dátum: 2015. Május 05. - 08:15:41 »

Kedves fórumtagok!

Most egyfajta közvélemény kutatással fordulok felétek. Bár témáját tekintve meglehet, hogy egy szűk csoportot, vagy talán még azt sem fog érdekelni. Néhány évvel ezelőtt megszerveztem, egy barátommal közösen egy szimpóziumot, amire sikerült egy méltán híres, magyar származású, külföldön élő esztergályost megnyerni, aki el is jött, és olyan metódusokat mutatott be esztergályos díszítés és megmunkálás területén, ami – persze mint mindig, most is így utólag – mindenki, aki meghallgatta, elismerően szólt róla. Bővebben itt lehet az eseményről olvasni. DE mindösszesen egy maroknyi – írd és mond a szomszéd kutyájával egyetemben – azaz 12 emberkét érdekelt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy elsősorban amatőröket összefogó tematikus fórumokon lett előzetesen beharangozva. Most a körülmények úgy hozták, hogy ismét lesz(lehet) ilyen előadás lebonyolítására lehetőség. Okulva a  múltkori fiaskóból - ezt több fórumon és lehetőségen is közzé teszem - szeretném felmérni, hogy idehaza ténylegesen hány embert érdekelhet, vagy kelti fel kíváncsiságát egy ilyen jellegű előadás sorozat, vagy szimpózium, ha úgy tetszik.
Egyfelől azt tudni kell, hogy az ilyen típusú előadók előjegyzési naptára hónapokkal előbb foglalt, ezért még csak nem is az idén szeretném ezt előzetesen megszervezni. A tervezett helyszín és időpont Szolnok, 2016 április-május.
Akinek felkeltette a kíváncsiságát, kérem küldjön egy levelet a hobbiasztalos@yahoo.com címre, és a mai naptól számított 2 hétig fogom jegyezni a jelentkezők  számát. Az e-mail tárgy mezőjébe kérek csak annyit írni, „Jelentkezés”, és azt fórumot, vagy médiát mögé írni, ahol ezt a felhívást olvasta pl. „HF”. A jelentkezés semmilyen elkötelezettséggel nem jár, és a leveleket ezt követően törlöm.. A határidő letelte után beszámolok az eredményről. Aki gondolja, ossza meg felhívásomat, hogy minél több emberhez eljuthasson.
Köszönöm a figyelmet.
Naplózva
fakéz
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 11


« Válasz #1 Dátum: 2015. Május 06. - 19:53:54 »

Szia, Jani!
Jónak tartom az ötletet, de mi lenne a szimpózium témája?
Ki lenne az előadó-és természetesen akkor lenne az igazi, ha nem csak vetített képes előadás lenne-bár abból is sokat lehet tanulni-hanem élőben bemutató.
Szívesen részt vennék ezen, akár 2 napos is lehetne, de szeretnék a fentiekre választ kapni.

Egyébként én már többször forszíroztam, hogy a szokásos "ökumenikus" találkozót hasznosabbá tehetnénk, ha valamilyen téma lenne a központban: aki kedvet érez, bemutatná, hogy Ő hogyan oldja meg a kiírt feladatot. Azt hiszem, vagyunk annyira barátságban, hogy senkinek sem kell attól rettegnie, hogy kinevetnék, ha nem a legprofibb módon oldja meg-viszont ez mindenki számára tanulságos lehetne.

A másik gondolat: mi amatőrök eddigi tapasztalataink alapján igyekszünk egyre mutatósabb tárgyakat készíteni. Buzgón nézzük a külföldi példákat, de azok
között is akadnak profi kevésbé profi darabok. Az akácfa-pályázat munkái révén vetődött fel bennem ismét ez a gondolat, hogy alapvetően sokan vagyunk, akik a technikai alapokat szorgos gyakorlással már elsajátítottuk, de onnan tovább lépni? Ehhez már szakavatott segítség kellene. Ezért is tartom János felvetését jónak, mert biztosan sok hasznos infót kaphatunk egy profitól. Akár a június 20-i találkozóra is hívhatnánk profi formatervezőt, aki nem elsősorban a technikai bravúrokra, hanem a funkció és forma, anyag-struktúra és forma kérdéseire iránymutatást tudna adni. Ha van ilyen szakember az ismeretségi körötökben, kérdezzétek meg, volna-e kedve egy ilyen jellegű fejtágítóhoz? Itt nem a kész tárgyakat kellene "zsűrizni", hanem kapaszkodókat adni a továbbfejlődéshez.
Agyaljatok, hogy fejlődhessünk! üdv: fakéz

Naplózva
jmedvegy
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 23« Válasz #2 Dátum: 2015. Május 20. - 20:08:12 »

Üdvözlök Mindenkit!

Letelt a két hét, közreadom az eredményeket.

Az eltelt időszak több következtetés levonására is lehetőséget biztosított.  Sajnos, országos szinten minösszesen, kevesebb mint 20 emberkét érintett meg a téma, bár volt aki jelentkezett többször is.
Ezen adatok alapján kijelenteni, hogy megtartásra kerül ez a rendezvény, legfeljebb a lottó ötös birtokában lehet, nagy valószínűséggel. Dehát a remény hal meg utoljára.
A magam részéről köszönöm mindazoknak, akik jelentkeztek, ha az események olyan fordulatot vesznek, mindenképpen jelentkezni fogok az új hírekkel, remélhetőleg egy év múlva. Ld az előző felvetést.

További szép napot kívánok mindenkinek, aki megtisztelt azzal, hogy olvasta bejegyzésem.

Üdvözlettel:
Medvegy János
Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.072 másodperc alatt készült el 19 lekéréssel.