Hobbi Faeszterg�l�s
2021. Január 18. - 01:18:20 *
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Hírek:
 
   Vissza a Főoldalra   Galéria Keresés Bejelentkezés Regisztráció  
Oldalak: [1]   Le
  Nyomtatás  
Szerző Téma: A Fafaragók Baráti Körének (Be)Köszöntője  (Megtekintve 7726 alkalommal)
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában
szittyazoli
Moderátor
Tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


« Dátum: 2008. Május 05. - 18:13:01 »

„Egy vérből valók vagyunk te meg én” mondogatják, sokunk kedvenc gyermekkori olvasmányának Kipling: A dzsungel könyvének hősei, az erdő lakói ha egymással  békében, békésen kívánnak találkozni.
 Ezt jutott eszembe mikor elfogadtam ezen oldal egyik „atyjának” Túri Alfréd, - most már barátomnak,  felém nyújtott internetes jobbját, és tudatosan „ ideszédelegtem”  a nekünk fafaragóknak nyitott fórum kezdő oldalára. Köszönjük az oldal gazdáinak ezt a kis hajlékot ahol lehetőség teremtődött, hogy faragóember a faragóemberrel szót váltson a közös nagy szerelmünkkel kapcsolatos  szakmai   vagy  akár más kérdésekben.
Köszönet, hogy ők ( is)  ráéreztek arra, hogy egy tőről sarjadunk mi, fa szerelmesei.
  Ha elfogadjuk a tudományos tételt, hogy a világon minden hullám azaz rezgés természetű, elfogadhatjuk azt is: mi faragók, drehások egyéb "fanyűvő"  válogatott szegény legények,  rezgésszáma átlagosnál közelebb van egymáshoz. Könnyebben tudunk egymásra hangolódni, könnyebben értjük meg egymást.
 Ismerjük azt az adomát, hogy arról ismerni meg a igaz székely embert hogy ha talál egy darab fát, nem azt nézi, kit lehetne vele jól fejbe vágni, hanem azt mit lehetne belőle létrehozni. Lehet, hogy terápiás célból minden magyar embernek, de országunk vezetőinek feltétlenül   elő kéne írni napi néhány óra fával való elfoglaltságot. (Ha beválna az ötlet, le kéne védeni mint Hungarikumot és lehetne importálni.) Lehetne a parlamentben nálunk először a világon a Vadász Terem mellett egy Faragó és Esztergályos Terem is.  Legfeljebb aki nagyon kutyaütőnek mutatkozna, hogy takarékoskodjunk  kedves alapanyagunkkal,  át lehetne irányítani más területre, gyújtóst aprítani a létminimumon élő nyugdíjasoknak.
(lehetne belőlük olyan  harci egység mint a régi időkben volt Timúr és csapata.)  Vigyorog
Bocs, ez azt hiszem kicsit populistára sikeredett. Ha a lap moderátora megkímél a snitteléstől igérem ez volt az utolsó eset, hogy politizáltam.
A  félkomolyból most átmennék komolyba.  Zavart
Egyes felfogások  szerint, és én is egyet értek velük, a pozitúrák visszahatnak az ember lelkiállapotára és lelki fejlődésére. Ezzel összhangban a különböző produktív tevékenységek is, de, ezt tapsztalatból mondom a faragás és a más fával való munka az abból való, még inkább az azzal összhangban is történő alkotás biztosan,  és fokozottan ilyen dolog. Több amatőr faragó ismerősömmel eszmét cserélve „hobbinkat”egymástól függetlenül, kimondva vagy  kimondatlanul, bizonyos fajta meditációnak éljük meg. Ha tényleg vannak kapuk más dimenziókra,  a fából-fával alkotásé biztosan egy ilyen átjárási lehetőség.
Csak érdekesség: Pap Gábor művészettörténésznél olvastam, hogy az egykori nagy pásztor-betyár-fafaragó legendák,  csodálatos a világ és csillagászati rendszereket megjelenítő alkotásaikat sokszor a börtön homályában transz szerű állapotban hozták létre. Ezért hihetetlen a racionális gondolkodóknak, hogy amit ábrázolnak „az ami”, mert hihetetlen hogy az „egyszerű pásztor ember” ezt honnan tudhatta volna ami ott ténylegesen beleírt az anyagba. (Talán az MTA-án is be kéne vezetni egyfajta  faipari továbbképzést ?  Kacsint
De most már befejezném. Kívánom legyen sikeres ez az oldal! Legyen áldás rajta! Kívánom ezt az iwiwen szerveződő Fafaragók Baráti Köre klub tagság képviseletében. Egyben szeretettel  meghívok minden a fafaragás iránt érdeklődőt internetes galériánk megtekintésére, nézőnek  vagy kiállító alkotónak. Az oldal címe.
 http://indafoto.hu/fafaragokbaratikore
Az internetes postafiókunk címe ahol az alkotásokat  gyűjtjük
fafaragok9@vipmail.hu
Minden más kérdésre szívesen válaszolok itt a Fórumon. Barátsággal: Imre Zoltán. (szittyazoli)


* imrezoltan rakamazi turul3.jpg (143.92 KB, 560x560 - megtekintve 584 alkalommal.)
Naplózva
Medvegy János - Bubu
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 71« Válasz #1 Dátum: 2008. Május 05. - 18:45:56 »

Kedves Imre Zoltán!

Én személy szerint nagyon örülök, hogy létrejött ez a topik ezen oldalon. Mindig is egyfajta tisztelettel néztem azokra, akik meglátták a fában azt a fajta belső tartalmat, formát, amit képesek voltak úgy megmunkálni, hogy szívnek, szemnek is kellemes legyen.

Megnéztem munkáitokat, sok szép szemet gyönyörködtető munkát láttam oldalatokon!

További sok sikert kívánok Nektek, és sok időt, erőt és jó egészséget e nemes időtöltéshez!
Naplózva

Az igazi férfiak fával dolgoznak...
szittyazoli
Moderátor
Tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


« Válasz #2 Dátum: 2008. Május 05. - 22:54:06 »

Először is mind kettőtöknek nagyon köszönöm a szíves fogadtatást és én is nagyon sok örömet, jó egészséget kívánok, a miénknél nem kevésbé nemes szenvedélyetekhez!
Tamásnak azt üzenem, nagy türelemmel bele kell vágni.
Az autodidakta faragó, bocs ha már hallotátok - úgy szerzi a tudását mint királylány a szexuális tapasztalatokat - apródonként. Ebben a szellemben kezdj bele. Azt se baj ha az ember nem túl jó rajzoló az is tanulható. De mást mondok az se szégyen ha mással rajzoltatnál fel motívumokat vagy urambocsá' kinézel egy szép motívumot valahol kinyomtatod és felviszed az anyagra. Onnan Te már szerintem nyerő vagy, az anyagot már, ismered a kés véső meg tulajdonképpen egy egyszerű forgácsoló szerszám. Mi kell még?  Mondok neked valamit. Én kb 25 évesen jöttem rá, hogy "tudok"(?) faragni. Autószerelő műhelyben dolgoztam, január eleje volt, nem volt munkánk. elkezdtem a reszelő nyelét bökdösni egy kisebb csavarhúzóval, aztán megköszörültem a csavarhúzót.... és és reszelő nyélből lassan egy bajuszos, szakállas ösmagyar féle fej  lett.( Ha akarod nézd meg ott van az oldalunkon "fejek" címmel egy kép, azon szemből nézve jobbra alul.) Lehet, szakmailag nem lett egy nagy durranás de én ma is szeretem és vállalom.  Előtte soha se gondoltam faragásra, pedig nagyapám  fával dolgozó fúró faragó parasztember volt akiből akkoriban csak egy kettő volt minden faluban, aki bérmit megtudott a fából csinálni, Én meg ott nőttem fel a közelében. De engem ez előtt az eset előtt sosem érdekelt a fa. Azóta kisebb nagyobb megszakításokkal farigcsálok kizárólag a magam és környezetem örömére(He). Szóval Tomi bátorítlak kezdj te is bele. Először  valami kis egyszerűbb motívummal próbálkozz, (jobb egy kis de jól sikerült motívum mint egy elrontott bonyolult.) Aztán mint a királylány,... apródonként lassan mindig egy kicsit tovább.
Jó munkát! Barátsággal üdvözöllek mindkettőtöket: Imre Zoltán.
Naplózva
Román László
Adminisztrátor
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 71


« Válasz #3 Dátum: 2008. Május 06. - 08:32:42 »

Kedves Zoltán!

Mienk a megtiszteltetés, hogy helyet biztosíthatunk a faragók számára a fórumban.
Természetesen a fafaragók saját fórumukat igényeik szerint alakíthatják, létrehozhatnak új témákat, kategóriákat, vagy a meglévőket átnevezhetik. Lényegében szabad kezet biztosítunk saját fórumuk használatához. Ha valamilyen kérdés, vagy kívánság felmerül a fórum használatával, kialakításával (pl.:témák, fórum nevek, leírások) kapcsolatban, segítünk bármiben.
Ezzel együtt felajánljuk  galériánkat is a fafaragóknak, ha van rá igény egy külön fafaragó részt is nyitok a galérián belül. A galériába való képfeltöltés részletesen le van írva az "Információ" topicban.

További jó munkát és kellemes fórumozást a fafaragóknak!
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 06. - 08:50:48 írta Román László » Naplózva

Tökéletes formában vagyok. A gömb a legtökéletesebb forma.
szittyazoli
Moderátor
Tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


« Válasz #4 Dátum: 2008. Május 08. - 14:24:06 »

Köszönöm Neked is Laci a szíves fogadtatást. Megpróbáljuk a Fafaragó clubot olyan szintre hozni, hogy élni is tudjunk a lehetőséggel. Szia, Minden Jót!
Naplózva
fogpiszkáló,ha el nem...
Tag
*
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 1


« Válasz #5 Dátum: 2008. Május 27. - 13:46:10 »

Szervusztok művészlelkek!  Mosolyog
Csatlakoztam én is eme remekbeszabott kezdeményhez. Akkor hát élvezzük a kor vívmányát. És véssük a nemes gondolatokat, tapasztalatokat erre a digitális deszkára... Mosolyog
.
Szittya Zoli alkotótársam! van nékem egy szép darab Éger pallóm. Kb. 3 éve szárad csak nálam. Príma kis darab! Ezt adnám én tenéked, hogy készíthessél olyan kreációt, amihez nem kell makróznod a géppel! Láttasd mindenkivel, mi lakozik benned! aztán keresünk neki valami frappáns helyet!
Beszéljünk arról majd, hogy mikor és hogyan vihetem el neked?! Mosolyog
.
Üdv mindenkinek! Mosolyog
Naplózva
szittyazoli
Moderátor
Tag
*****
Nem elérhető Nem elérhető

Hozzászólások: 19


« Válasz #6 Dátum: 2008. Május 28. - 16:37:29 »

Köszönöm Kedves "fogpiszkáló..."! Ha majd oda kerülök utasítani fogom az életrajzírómat, hogy te mint az  én legelső mecénásom iródj be az egyetemes művészettörténetbe.  Vigyorog  Előre is köszönöm a pallót. Majd más csatornán megbeszéljük a részleteket.
Biztatnálak még tégy fel valamit a galériára is. Én már ismerlek, He had lássanak "belőled" többet az itteni látogatók is. Barátsággal (csak így    Vigyorog )  szittyazoli.
« Utoljára szerkesztve: 2008. Május 29. - 09:09:52 írta szittyazoli » Naplózva
Oldalak: [1]   Fel
  Nyomtatás  
 
Ugrás:  

A MySQL adatbázis használatával A PHP programnyelven íródott Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Szabványos XHTML 1.0! Szabványos CSS!
Az oldal 0.133 másodperc alatt készült el 21 lekéréssel.